Tuinderij Beegdenhof V.O.F. uit Hunsel

Peter en Rian Janssen telen courgettes op hun bedrijf Beegdenhof in Hunsel. De Beegdenhof is al 2 generaties eigendom van onze familie Janssen. Van oorsprong is Beegdenhof een gemengd agrarisch bedrijf met vee en suikerbieten. Vanaf 1996 telen wij courgettes en kunnen wij trots zeggen dat wij inmiddels dé specialist op het gebied van vollegrondscourgettes in Nederland zijn.

 

De courgetteplanten worden bij ons vanaf maart opgekweekt waarna ze vanaf half april in de volle grond worden geplant. Om ze te beschermen tegen eventuele vorst worden ze afgedekt met plastic folie. Nadat de plant is bestoven (met behulp van bijen), kan deze uitgroeien tot een vrucht. Deze vrucht wordt vervolgens iedere dag geoogst. Vanaf 1 juni beginnen wij met oogsten.
Bovendien wordt er continu geïnvesteerd in duurzame verbeteringen en hebben Peter en Rian veel aandacht voor het milieu en de omgeving. Daarnaast bieden zij een professionele huisvesting voor seizoensarbeiders, in de breedste zin van het woord, waardoor veel medewerkers trouw aan de Beegdenhof verbonden zijn. www.courgettes.nl

Mijn favoriete recept is...Courgettesoep met zalm

Retteketet, eet meer courgette.