P.R. Peeters Helden B.V. uit Helden

In de Noord limburgse plaats Helden heeft Piet Peeters een tuinbouw bedrijf met 30 hectare asperges in de volle grond en 2 hectare in de kas. Mijn vader is in 1975 gestart met het bedrijf, op dezelfde plek als waar het nu nog steeds is gevestigd.


Een echt familiebedrijf dus, en dat heb ik in 2002 volledig overgenomen van mijn vader.Vroeg in het seizoen begin ik in de kassen met het steken van de eerste asperges en op een deel van mijn percelen met de teelt in verwarmde bedden. Naarmate de echte lente meer in zicht komt gaat de teelt vervolgens verder in minitunnels en uiteindelijke in de ‘volle grond’. Hierdoor kan ik asperges oogsten vanaf half februari tot aan 24 juni, het traditionele einde van het aspergeseizoen op de feestdag van Sint Jan.

Piet zijn favoriete aspergegerecht? “Ik kan niet kiezen!… Ik ben een echte liefhebber dus ik eet gedurende het seizoen iedere dag asperges op verschillende manieren, zowel tijdens de lunch als ook de warme maaltijd’. Dan heeft de gemiddelde Nederlander nog iets in te halen!”