Peters, J.C. uit Milheeze

Van oudsher is ons bedrijf een varkensbedrijf. Na mijn toetreden in 2008 binnen het bedrijf is er ook een tuinbouwtak bijgekomen. In 2014 heb ik het gehele bedrijf van mijn vader overgenomen. Op dit moment telen we 10 hectare rabarber. Van oudsher is ons bedrijf een varkensbedrijf. Na mijn toetreden in 2008 binnen het bedrijf is er ook een tuinbouwtak bijgekomen. In 2014 heb ik het gehele bedrijf van mijn vader overgenomen. Op dit moment telen we 10 hectare rabarber.

 

Sinds 2009 telen 2 soorten rabarber op ons bedrijf. Het ras “goliath” is bestemd voor de teelt van vervroegde rabarber. In het kort betekend dit dat de rabarber 2 jaar in de vollegrond wordt opgekweekt, waarna hij na een periode van rust (winter) wordt binnen gezet in een warme en donkere ruimte. 4 weken na het binnen zetten kan de eerste heerlijke rabarber al geoogst worden! De rabarber is dan mooi donkerrood, lekker smeuïg en mild van smaak. Je kunt hem dan zonder te schillen gebruiken voor allerlei heerlijke gerechten. Het oogstseizoen van vervroegde rabarber loopt van 1 oktober tot en met 1 mei.

Daarnaast hebben we “frambozen rood”, de natuurrabarber op het bedrijf. Dit is de rabarber zoals de meeste mensen hem kennen. Deze rabarber wordt van april tot en met september geoogst, en is iets vezeliger en zuurder van smaak dan de vervroegde rabarber.

Mijn favoriete recept met rabarber is: Rabarbecrumble. Elke keer weer heerlijk bij een kopje koffie!