Mts Beeren-Verheijen uit Neer

Mijn opa is in 1941 begonnen met dit bedrijf. In die tijd verbouwden wij asperge- en augurkenplanten, zowel voor de plant zelf als voor het product. Mijn vader is in 1969 in het bedrijf gestapt. Om het teeltseizoen goed te benutten zijn wij in 1987 met groene courgettes begonnen. In 1991 heb ik de familie traditie voortgezet en ben ik ook in het bedrijf gestapt. In 2004 heb ik het bedrijf volledig overgenomen samen met mijn vrouw Leontien.

 

In 1997 zijn wij met gele courgettes begonnen, deze waren destijds uniek en doordat wij deze zijn gaan telen onder wandelkappen (plastic-tunnels waar je doorheen kunt lopen) waren wij hierin vroeger op de markt en dat was erg succesvol. Dit succes heeft geleid tot een uitbreiding in teeltoppervlakte van totaal 3 hectare. Met name het plaatsen van foliekassen waarin klimaatregeling mogelijk is heeft ons geen windeieren gelegd. Wij telen de gele courgette (mei – nov) in de grondteelt in de kas, dus niet op substraat. Dit betekent een ruimere plantafstand waardoor een gezondere plant wordt verkregen met meer smaak en betere houdbaarheid. Daarnaast telen we ook nog vroege asperges onder mini-tunneltjes (eind maart- mei) en Chinese kool (okt – maart). Hiermee hebben wij het hele jaar rond product.

Mijn favoriete recept is...Courgette soep. Maar wat ook lekker is om de gele en de groene in de pan te roerbakken met champignons en uien en dit eten met nieuwe aardappelen.

Die mooie plant met gele bloem in de ochtendzon, prachtig !