Lumich uit Maria Hoop

Samen met mijn broer hebben wij zo'n 30 jaar geleden het bedrijf van mijn vader overgenomen. Een divers bedrijf met melkvee, zeugen en vleesvarkers. Daarnaast verbouwden wij ook suikerbieten, aardappelen, augurken enz. In 2005 ben ik voor mijzelf begonnen met de teelt van courgettes en asperges op circa 2,5 hectare.

 

In de loop van de tijd ben ik mij enkel gaan focussen op de courgette en asperges. De werkzaamheden hiervan lopen echter parallel in het seizoen waardoor ik mij inmiddels alleen nog maar bezig hou met courgettes. Met moderne machines en techniek teelt ik op 16 hectare deze heerlijke groente. Ik heb 14 mensen in dienst die op het land de oogst verzorgen en het sorteren van deze producten.  Het in top-conditie houden van de planten is de uitdaging, dit doe ik samen met een expert. Samen bekijken wij de conditie van de plant en de waterhuishouding en aan de hand hiervan plan ik mijn teelt. Elke dag is weer anders en dat maakt het leuk!

Courgette kan je op zoveel manieren eten. Een favoriet recept heb ik eigenlijk niet. Maar gepaneerd en daarna gebakken in olie is wel heel erg lekker.