Zacht fruit drink

Ingrediƫnten

  • 150 gram zachtfruit (aardbeien, frambozen, bramen, diverse bessen)
  • 2 takjes rode bessen
  • 4 ijsblokjes
  • 3 dl zoete mousserende witte wijn of champagne
  • 2 takjes munt

Extra nodig: 2 mooie cocktailprikkers, 2 coupes

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Maak het zachtfruit schoon.
  2. Steek een braam en een aardbei aan 2 cocktailprikkers en hou deze samen met de hele takjes rode bessen achter voor garnering. Snij eventuele grote aardbeien in stukken.
  3. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze met een deegroller (of een ander zwaar voorwerp) in kleine stukjes. De ijsblokjes fijnmaken met behulp van een keukenmachine kan ook.
  4. Doe de crushed ice in 2 coupes. Schep er de rest van het zacht fruit op.
  5. Schenk de wijn of champagne erover. Steek de cocktailprikkers in de coupes.
  6. Garneer met de takjes munt en de hele takjes rode bessen.

Tip: Voeg een scheutje cassis siroop toe. In plaats van wijn kun je alcoholvrije "champagne" nemen.