Wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 tortilla wraps
  • 175 gram vegetarische shoarma (bijvoorbeeld van Garden Gourmet)
  • 200 gram rode kool
  • 75 gram yoghurt
  • 500 gram rabarber
  • 1 rode ui
  • 1 centimeter verse gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 50 gram blanke rozijnen

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Snipper de rode ui, snij de rabarber in kleine reepjes en schil de verse gember en hak deze fijn.
  2. Verhit olie in een steelpan en fruit de ui. Voeg de rabarber en verse gember toe, samen met het sap van een halve sinaasappel. Voeg tot slot de kaneel en het snufje zout toe en laat de chutney 8 minuten zachtjes sudderen.
  3. Doe de rode kool in een kom, pers de andere helft van de sinaasappel uit en marineer de rode kool hierin.
  4. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Besmeer de wraps met een eetlepel yoghurt, verdeel hier de gemarineerde rode kool, de shoarma en rozijnen over en maak af met twee flinke eetlepels rabarberchutney.
  7. Vouw dicht en eetsmakelijk!

Asperge   recept

De Hippe Vegatariër

Van Eigen Bodem en Isabel Boerdam, oprichter van het bekende groene foodblog De Hippe Vegetariër, bundelen de krachten om Nederland nu écht aan de groenten te krijgen. Dat we gemiddeld slechts 137 gram per dag eten, in plaats van de aanbevolen 250 gram, daar snappen we natuurlijk helemaal niets van. Tijd om onze kleurrijke, verrassende en smaakvolle groentekeuken echt in de schijnwerpers te zetten!

Isabel geeft je maandelijks recept-inspiratie: een groentegerecht met één seizoensgroente als basis, handige 1-minuut-filmpjes waarin je ontdekt hoe je een heerlijk gerecht op tafel tovert in minder dan 20 minuten.