Waldorfsalade met knolselderij en yoghurtdressing

Ingrediƫnten

  • 1 à 2 knolselderij (1,2 kg)
  • sap van 1 citroen
  • 1 venkel
  • 1 friszoete appel, bijvoorbeeld Jonagold
  • 150 g worteljulienne (koelvers)
  • 75 walnoten
  • 50 ml volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de knolselderij en snijd in zo dun mogelijke plakken en vervolgens in luciferdunne reepjes. Doe de knolselderij met het citroensap in een kom en schep om.
  2. Snijd of schaaf de venkel in flinterdunne reepjes. Snijd de appel in dunne plakjes. Voeg de venkel met de appel, wortel en walnoten bij de knolselderij.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Schep deze dressing door de salade. Voeg vervolgens de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper. Zet de salade minstens 1 uur weg zodat de smaken kunnen intrekken en de knolselderij iets zachter van structuur wordt.

Tip: Salade over? Bewaar de salade afgedekt in de koelkast. Dit is ook lekker op een sandwich of in een wrap met kaas of kipfilet.

Variatietip: Voeg ook eens blokjes belegen kaas of mozzarella toe.

Weetje: Besprenkel gesneden knolselderij meteen met een beetje citroensap, zodat de kleur mooi roomwit blijft.