Verrassende venkel toastjes

Ingrediƫnten

  • 2 venkels

Voor de zoete aardappel spread met gekaramelliseerde pecannoten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 handje pecannoten
  • 1 ½ eetlepel agavesiroop
  • ½ theelepel zout

Voor de spinaziepesto

  • 200 gram spinazie
  • 75 gram walnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • zout en peper naar smaak

Voor de vegan tzatziki

  • 300 gram plantaardige yoghurt of kwark
  • ½ komkommer
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels dille
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Zo maak je de venkel toastjes

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de knol en snijd de venkel in plakken van een halve centimeter.
  • Leg de plakjes venkel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze voor 20 tot 30 minuten in de oven.
  • Serveer met de zoete aardappel spread en gekaramelliseerde pecannoten, spinaziepesto en/of met de vegan tzatziki.

Zo maak je de zoete aardappel spread met gekaramelliseerde pecannoten

  • Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in en pof deze in een op 220 graden voorverwarmde oven voor 40 minuten of tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Als de zoete aardappel klaar is, kun je deze makkelijk ontvellen.
  • Zet de oven terug naar 180 graden. Meng de pecannoten met de agavesiroop en het zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze voor 10-15 minuten in de oven. Schep om na zeven minuten.
  • Prak of pureer de zoete aardappel fijn.
  • Smeer de zoete aardappel spread uit over de venkel toastjes en leg de gekaramelliseerde pecannoten er bovenop.

Zo maak je de spinaziepesto

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Je kunt het tot een glad mengsel pureren, maar je kunt het ook een beetje chunky laten.
  • Breng op smaak met meer edelgistvlokken of zout en peper.

Zo maak je de vegan tzatziki

  • Rasp de komkommer. Leg de geraspte komkommer in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
  • Meng de komkommer met de plantaardige yoghurt of kwark (yoghurt maakt een dunnere tzatziki) en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Breng op smaak met zout, peper, citroensap en/of meer dille.