Geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kikkererwten
  • 40 gram pijnboompitten

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de paprika in vieren, verwijder het hart en meng met een scheut olijfolie, zout en peper.
  3. Rooster de paprika in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Verhit olie in een pan, fruit de ui gedurende 3 minuten tot hij glazig begint te worden. Voeg de gegrilde paprika en de groentebouillon toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  7. Gebruik een keukenmachine, blender of staafmixer om er een egale soep van te maken.
  8. Verdeel de soep over de kommetjes, voeg per kommetje twee eetlepels kikkererwten toe en garneer met pijnboompitten.