Tomatenpizza

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g ronde tomaten
  • 10 g verse gist
  • 300 g meel
  • 8 el olijfolie
  • 250 g mozzarella
  • 1 bosje basilicum
  • snufje zout, peper


 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Warm de oven voor op 220 ˚C. Verkruimel de gist in een kopje en roer om met 2 el lauwwarm water. Zeef het meel in een kom, voeg wat zout toe en maak in het midden een kuiltje. Voeg de gistoplossing toe en roer om met wat meel. Laat het deeg afgedekt op een warme plek rijzen, tot het volume zich verdubbelt heeft.

Voeg 125 ml warm water toe aan het deegmengsel en kneed het tot een glad deeg. Laat het deeg nogmaals rijzen, wederom tot het volume zich verdubbelt heeft. Vet een bakblik in met 1 el olijfolie of gebruik bakpapier. Kneed het deeg nogmaals goed door en meng de rest van de olijfolie erdoor. Bestrooi je werkblad/aanrecht licht met meel en rol het deeg uit tot een pizza. Vorm een rand die iets dikker is. Leg het deeg op het bakblik. Kruis de tomaten aan de onderzijde in en leg ze 30 seconden in kokend water. Neem ze eruit, laat ze schrikken onder koud water en ontvel ze. Snijd de tomaten in plakken en verdeel over het deeg. Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg deze ook op het deeg. Was de basilicum, schudt het droom en pluk de blaadjes eraf. Leg op de pizza. Bestrooi met peper en zout, bedruppel met olijfolie. Bak de pizza onderin in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Tip: beleg naar eigen smaak met bijvoorbeeld tonijn, rode uienringen, paprika reepjes.

Per portie: Energie 531 kcal / eiwit 23 g / vet 24 g / koolhydraten 57 g