Gevulde tomaatjes met zalmmousse

Lekker, gevulde tomaatjes. DIt kan natuurlijk met van alles maar heb je wel eens gedacht aan een zalmmousse? Lees hier hoe je dat maakt. Succes verzekerd.

Ingrediƫnten

INGREDIËNTEN

  • 600 gr zalmfilet
  • Tonijnsalade
  • Kreeft/truffel salade
  • 1 el Yeo’s sambal pasta
  • Klontje roomboter
  • 2 tl-paprikapoeder
  • 2 tl-cayennepeper
  • Scheut azijn
  • Verse basilicum
  • 2 el creme fraiche
  • 2 el ketchup
  • Slagroom
  • Mayonaise
  • 4 blaadjes gelatine
  • Scheut cognac
  • Keukenpapier
  • Flatbread
  • Slagroom

Print dit recept

Bereiden

BEREIDINGSWIJZE

 

  1. Snij de kapjes van de L'amuse tomaatjes en hol ze uit.
  2. Bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg de zalmfilet in een pan met de wijn, klontje roomboter, snufje zout, paprikapoeder, cayennepeper naar smaak, klein scheutje azijn en 1 takje basilicum.
  4. Breng het geheel aan de kook, tot de zalm nét gaar is.
  5. Haal de zalm uit de pan en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken, verwijder de basilicum.
  6. Pureer de zalm met 3 eetlepels creme fraiche, de blaadjes gelatine en het kookvocht in de foodprocessor.
  7. Klopt de slagroom stijf met een staafmixer.
  8. Meng de zalmmousse met de slagroom.
  9. Breng op smaak met peper & zout,
  10. Schep het zalmmengsel in de spuitzak. Laat het even in de koelkast opstijven.
  11. Hak 3 takjes basilicum fijn en meng het samen met de cayennepeper, een beetje ketchup, sambal pasta, cognac en de creme fraiche voor de cocktailsaus.
  12. Spuit de zalmmousse in de tomaten en garneer met de cocktailsaus.
  13. Uiteraard kunnen we dit met alle vissoorten doen!
  14. Zoals hier met garnalen en kreeft/truffel.

 

  • Serveren met hoemoes tuinkruiden en flatbread

 

TIPS

Tip 1: De tomatenvulling kun je gebruiken voor in de tomatensoep of saus

Tip 2: Kan natuurlijk ook met geitenkaas, avocado voor vegetariërs, of een heerlijke hoemoes. (verwijzen social geitenkaas mousse)