Thaise pompoensoep

Het bereiden van pompoen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld koken om er soep van te maken, maar de pompoen is ook heel lekker als je hem gaar maakt in de oven.

Ingrediƫnten

  • 1 pompoen (à ± 1 kg)
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 l groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • Handvol (Thaise) basilicum, grofgehakt
  • 1 klein stokbrood, voor erbij

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in stukjes.
  2. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schep de pompoenstukjes erdoor.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 20 min. zachtjes gaar.
  4. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog 3 min.
  5. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood.

 

Tip: Vervang voor een mildere soep de currypasta door 2 tl kerriepoeder.

Pompoen worden gekweekt door Tuinderij Beegdenhof VOF uit Hunsel

Lees meer