Stamppotje met spruitjes, emmentaler en amandelen

Ingrediƫnten

  • 400 g. spruitjes
  • 800 g. aardappels
  • 200 g. emmentaler
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 50 g. amandelen
  • 200 ml. halfvolle melk
  • 100 ml. slagroom
  • 50 g. boter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook de aardappels in 20 min gaar.
  2. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de spruitjes in ongeveer 6 min. gaar.
  3. Verwarm de melk, boter en room en giet dit bij de gekookte aardappels.
  4. Stamp de aardappels met een een pureestamper tot puree.
  5. Snij de spruitjes in kwarten, hak de amandelen fijn en roer ze door de puree.
  6. Breng het stamppotje op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Bak het spek krokant en leg ze op keukenpapier.
  8. Rasp de kaas en bak er in een pan met een goede antiaanbaklaag ronde koekjes van.
  9. Serveer het stamppotje met het krokant gebakken spek en de kaaskoekjes.

Spruiten worden gekweekt door Mts van den Hoek- de Groot uit Zevenhuizen

Lees meer