Slasmoothie met yoghurt

Sla is een alleskunner en kan warm en koud gebruikt worden. Sla kan rauw gegeten worden in een salade of in een stamppot verwerkt worden. Je kan er zelfs soep van maken.

Ingrediƫnten

  • 2 bananen
  • 1 kropsla
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 300 ml volle of magere yoghurt

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Pel en snijd de banaan in plakjes. Doe de banaan in een diepvriesdoos en vries de plakjes in 3-4 uur in.
  2. Haal de bladeren van de sla en was ze. Scheur de slabladeren grof.
  3. Doe de sla met het sinaasappelsap, banaan en de yoghurt in de blender en pureer tot een gladde, dikke smoothie. Schenk de slasmoothie in 2 glazen en steek er een rietje in.


Tip: Voeg voor een zoetere smoothie een lepeltje honing toe. Ook lekker: pureer 1-2 el verse kruiden, bijv. basilicum of munt, mee.

Sla worden gekweekt door Kwekerij Thijssen uit Venlo

Lees meer