Schuim omelet met bessen

Ingrediƫnten

  • Ca. 200 rode en/of blauwe bessen
  • 4 eieren
  • 20 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Klein klontje margarine
  • Poedersuiker
  • Eventueel 2 eetlepels cassislikeur

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
  2. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig. Klop de eiwitten stijf.
  3. Schep de stijfgeklopte dooiers (samen met de likeur) voorzichtig door het eiwit.
  4. Verhit de margarine in een koekenpan.
  5. Schenk het eimengsel in de pan en leg een deksel er op.
  6. Verhit de omelet even flink. Verwarm de omelet daarna zachtjes tot deze stevig is geworden.
  7. Laat de omelet op een bord glijden en snij deze voorzichtig doormidden.
  8. Leg de halve omeletten op 2 kleine bordjes en verdeel de bessen er over. Sla helften van de omelet voorzichtig net niet op de helft dubbel.
  9. Bestrooi de omelet met poedersuiker. Serveer direct.