Aspergesalade voor op brood met bieslook, ei & geurige kerrie

Recept

  • Aantal personen: 4
  • Soort gerecht: Lunch
  • Bereidingstijd: 35 min.

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 5 gr bieslook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 gr crème fraîche
  • peper en zout
  • handje bladsla
  • radijsjes
  • 4 kleine baguettes

Print dit recept

Bereiden

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.
  • Schil de asperges‑en snijd 2 cm van de harde onderkant af.
  • Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 minuten gaar. Haal ze uit de pan en laat heel goed uitlekken. Snijd de asperges als ze afgekoeld zijn in dunne plakjes.
  • Snijd de augurken, bieslook en eieren fijn.
  • Voeg de aspergeplakjes, crème fraîche, kerriepoeder en fijngehakte bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de baguettes open en beleg met bladsla, de aspergesalade en dunne plakjes radijs.