Salade met radijs en wortel

Radijsjes worden gebruikt in salades, soep of in een roerbakgerecht. Rauw zijn ze ook een lekker en gezond tussendoortje. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie.

Ingrediƫnten

  • 150 g. radijsjes
  • 200 g. witte kool
  • 200 g. winterwortel
  • 3 eetl. gehakte koriander
  • 4 eieren(gekoeld)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetl. azijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • Peper en zout

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Breng een liter water aan de kook, draai het vuur laag en voeg 1 eetl. azijn en zout toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden, laat 4 minuten op laag vuur garen.
  2. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig met een schuimspaan over in een ruime kom met koud water.
  3. Klop voor de dressing de azijn met de mosterd en honing los in een ruime kom. Klop al roerende met een garde de olijfolie en de koriander door. Breng de dressing verder op smaak met peper en zout.
  4. Snij de winterwortel in plakjes en kook ze 1 minuut, spoel koud en laat goed uitlekken.
  5. Snij de witte kool in dunne reepjes. Snij de radijsjes in dunne plakjes.
  6. Meng de groenten met de dressing en laat 10 minuten marineren.
  7. Verdeel de salade over 4 borden en leg op iedere salade een gepocheerd eitje. Bestrooi eventueel nog met iets vers gemalen peper.


Tip: als je de winterpeen met een dunschiller schilt en met een canneleermesje met groeven bewerkt rondom, krijg je het snijden van plakjes leuke bloemvormige plakjes.

Radijs worden gekweekt door Ortolanda Melderslo uit Melderslo

Lees meer