Romige slasoep

Ingrediƫnten

  • 1 kropsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 ml kookroom (light)
  • 1 bosui, in ringetjes

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Haal de bladeren van de sla en was ze.
  2. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de slabladeren met het aanhangend vocht toe. Laat het slablad al omscheppend in 3-4 min. slinken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes.
  3. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de soep in diepe borden of wijnglazen en bestrooi met de ringetjes bosui. Serveer de soep ook eens als amuse koud in amuse- of likeurglaasjes.


Tip: Voeg met de bosui wat Hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers of reepjes gebakken bacon toe.

Sla worden gekweekt door Maatschap Vercoulen-Driessen uit Velden

Lees meer