Romige knolselderij carbonara met wortelspaghetti

Recept

  • Aantal personen: 2
  • Soort gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

Voor de spaghetti:

  • 400 g wortelspaghetti
  • 75 g vegetarische spekjes 
  • 5 g verse salie

Voor de saus:

  • 100 g knolselderij
  • 1 ui
  • 125 ml room
  • 1/2 citroen
  • 15 gram verse salie

Print dit recept

Bereiden

1. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
2. Hak de ui fijn.
3. Verhit olie in een ruime pan en fruit hierin de ui tot hij glazig begint te worden.
4. Voeg de knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
5. Voeg de bouillon, room, sap van de citroen en peterselie toe aan de pan en kook de knolselderij in 20 minuten gaar. Prik in de knolselderij om te zien of deze gaar is.
6. Kook ondertussen de wortelspaghetti 2 minuten in kokend water zodat ze iets zachter zijn en giet af.
7. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische spekjes goudbruin en krokant.
8. Verplaats de knolselderijsaus naar een keukenmachine en blend tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
9. Verdeel de wortelspaghetti over de borden, verdeel de saus over de spaghetti en maak af met vegetarische spekjes en verse salie.

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

Gezonde recepten. Vegetarische romige knolselderij carbonara met wortelspaghetti. Met o.a. vegetarische spekjes, verse salie en room. Lees dit makkelijke en gezonde recept op de website