Rettich met sojasaus en sesam

Rettich is vanwege haar smaak een lekkere toevoeging aan salades. Maar ook geraspt in combinatie met yoghurt of verse kaas een lekkernij.

Recept

  • Aantal personen: 2
  • Soort gerecht: Voorgerecht
  • Bereidingstijd: min.

Ingrediƫnten

  • 400 gram rettich
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • mespuntje gemalen droge chili's
  • mespuntje cayennepeper

Print dit recept

Bereiden

  1. Was de rettich. Schil de rettich en snijd daarna in plakjes, frietjes of blokjes.
  2. Klop azijn, sojasaus, plantaardige olie, sesamolie, geroosterde sesamzaadjes, gemalen chili's en cayennepeper samen in een kom.
  3. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur staan voordat je het voor het serveert.

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

Rettich met sojasaus en sesam. Rettich is vanwege haar smaak (iets scherper dan radijs) een lekkere toevoeging aan salades. Maar ook geraspt in combinatie met yoghurt of verse kaas een lekkernij. Wij maakten rettich met een oosterse dipsaus. Heerlijk als voorgerecht, als snack of als gezond borrelhapje #vaneigenbodem #rettich

Bron: Veggipedia