Rettich salade met gember en roodlof

Rettich is vanwege haar smaak een lekkere toevoeging aan salades. Maar ook geraspt in combinatie met yoghurt of verse kaas een lekkernij.

Ingrediƫnten

200 g rettich

1 struikje roodlof

1 eetlepel magere yoghurt

2 eetlepels yogonaise

1/2 eetlepel gembersiroop

peper

Print dit recept

Bereiden

1. Meng de yogonaise, yoghurt en gembersiroop tot een sausje. Breng op smaak met vers gemalen peper.
2. Maak de rettich schoon en snijd of rasp deze in dunne reepjes of plakjes.
3. Meng de rettich door het sausje.
4. Snijd een plakje van de onderkant van de roodlof. Haal de mooie bladen van het struikje. Was deze en rangschik deze op een bord of schaal.
5. Vul de roodlofschuitjes met de rettichsalade. Eet smakelijk!

 

Bron: Veggiepedia

Rettich worden gekweekt door Mts. Teeuwen-Brummans uit Helden

Lees meer