Rabarbertiramisù

Rabarber kan op diverse manieren gebruikt worden: in nagerechten, taarten, jam, compote, stoofschotels of in saus.

Ingredi├źnten

  • 500 g rabarber, in stukjes van 2 cm
  • 100 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml espresso, afgekoeld
  • 3 el rabarber- of aardbeienlikeur
  • 12 lange vingers
  • 50 g witte chocolade

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  • Kook de rabarber met 75 g suiker en 2 el water in ± 6 min. zachtjes tot compôte; roer regelmatig. Laat de rabarbercompôte afkoelen.
  • Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en resterende 25 g suiker tot een dikke, romige crème.
  • Schenk de espresso met de likeur in een diep bord. Wentel de niet gesuikerde zijde van de lange vingers in de espresso en leg er telkens 2 op de bodem van 6 glazen of coupes. Verdeel er 1 el mascarponecrème over. Schep er een laag rabarbercompôte op. Maak op dezelfde manier nog een laag lange vingers, mascarponecrème en rabarbercompôte.
  • Schaaf witte chocolade boven de tiramisù. Je kunt de tiramisù meteen serveren of afgedekt in de koelkast bewaren.


Tip: Vervang voor kinderen de espresso met de likeur door 200 ml sinaasappelsap.

Rabarber worden gekweekt door VOF Tuinderij de Locht uit Haler

Lees meer