Preitaart

Met prei kun je alle kanten op.

Ingrediƫnten

4 Dikke prei, gewassen en in stukjes gesneden

2 Pakjes spekblokjes van ongeveer 500 gram

3 Teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden of geperst met de knoflookpers

1 Ui gesnipperd

Peper en zout

Bakje crème fraîche 250 ml

Paneermeel

1 Zakje oude geraspte kaas

Bakvorm (springvorm ± 28 cm)

4 Eieren

1 Pakje (10 stuks bladerdeeg)

 

Bakvorm (springvorm ± 28 cm)

Verwarm de oven voor op 180 graden

 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Bak de spekjes zonder boter in een pan. Haal de spekjes uit de pan en bak in het vet de ui even aan. Voeg vervolgens de prei toe en bak deze tot dat het vocht helemaal weg is, voeg ondertussen de knoflook toe. Op het laatst even wat zout, peper en de uitgebakken spekjes toevoegen.

Doe in een kom de crème fraîche, eieren, peper en zout en de geraspte kaas (Hou een handje geraspte kaas apart voor over de taart). Meng dit goed door elkaar.

Bekleed de bakvorm met 7 bladerdeegplakjes, houdt er 3 over voor de bovenkant.

Doe wat paneermeel op de bladerdeegbodem (absorbeert het vocht).

Doe de prei in de vorm, giet er het eimengsel overheen en verdeel dit goed.

Maak van de overige 3 bladerdeegvelletjes reepjes en maak een ruitjesvorm op de taart. Strooi de resterende kaas over de taart en bak deze ongeveer 30-45 minuten in de oven op 180 graden.