Pompoenquiche met spekjes

Ingrediƫnten

  • ½ pompoen (à ± 1 kg)
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook of kervel
  • Ingevette springvorm (24 cm ø)

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in partjes van 1 cm. Snijd elk partje in 3 of 4 stukken. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de springvorm met het deeg. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de pompoen toe en bak 8 min. mee. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Verdeel de pompoen met de spekjes over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de pompoen.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade met yoghurtdressing.


Tip: Vervang voor een vegetarische quiche de spekjes door 150 g feta en 100 g walnoten. Verdeel de feta en de walnoten met de gebakken pompoen over de deegbodem.

Pompoen worden gekweekt door J.T.G. Klerken uit Maasbree

Lees meer