Pastasalade met bloemkool en pestodressing

Bloemkool wordt veel in roerbakgerechten gebruikt, maar kan ook als ingrediënt van een hartige taart, gegratineerd in de oven of rauw met een dipsausje gegeten wordt. En wat te denken van gewoon gekookte bloemkool met een sausje en natuurlijk ook in de soep.

Ingrediƫnten

  • 300 g penne
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 zongedroogde tomaten in olie (fijngehakt)
  • 2 el groene pesto
  • 3 el mayonaise
  • 2 el parmezaanse kaas
  • geschaafd of geraspt

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in 5 min. beetgaar.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. 
  4. Giet de penne en bloemkoolroosjes af en spoel ze onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  5. Roer voor de dressing de pesto met 2 el water door de mayonaise.
  6. Meng de pasta, de bloemkool, de ui en de tomaat.
  7. Schep er de pestodressing door.
  8. Breng op smaak met peper.
  9. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de parmezaanse kaas.
  10. Lekker met ciabatta.