Paprikagazpacho met gerookte kip en bosui

Paprika is enorm veelzijdig: je kunt het roerbakken, wokken, grillen, in salade, in saus, op de BBQ, op de pizza, in hartige taart of rauw eten uit het vuistje, bijvoorbeeld met een lekkere dipsaus. 

Ingrediƫnten

4 stuks oranje paprika’s
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld
2 blikken tomatenblokjes op sap ( ca. 800 gram)
300 milliliter kippenbouillon
1 eetlepel balsamicoazijn
300 gram gerookte kipfilet, in smalle reepjes gesneden
2 stuks bosuitjes, in ringetjes gesneden
soepstengels

Print dit recept

Bereiden

  1. Rooster de paprika’s onder de het gril tot het vel zwart begint te worden.
    Laat ze in een plastic zak afkoelen en verwijder het vel. 
    Snij de paprika daarna in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan.
    Pers de knoflook boven de pan, fruit deze in de olie en voeg de paprika’s, tomatenblokjes met sap, de bouillon en azijn toe.
    Pureer de soep en zet hem tot gebruik in de koelkast (kan een dag tevoren)
  3. Schept de kip en de bosui voor het serveren door de soep.
  4. Serveer de soep met soepstengels.

TIP: Vervang de gerookte kipreepjes door reepjes beenham.