Ovenschotel met tomaat, aardappel en tonijn

Hoofdgerecht voor 4 personen
 

Ingrediënten

  • 1 kg ronde tomaten
  • 250 g courgette
  • 750 g aardappelen
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 el gehakte peterselie
  • zout en peper
  • een snufje nootmuskaat


 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Warm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappelen, was ze en kook in 25 minuten gaar met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes, doe ze in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak. Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verdeel over de aardappelen. Was de courgette, snijd de eindjes er vanaf en snij in dunne schijven. Verdeel dit over de tonijn.

Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze een paar seconden in kokend water. Neem ze uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en ontvel ze. Halveer de tomaten, snijdt de groene steelaanzet eruit.

Roer de eieren met de melk met een garde los en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas eronder. Verdeel 1/3 van het mengsel over de courgette. Verdeel de tomaten met het snijvlak naar onderen erover en verdeel de rest van het melk/ei mengsel erover. Bestrooi met peterselie en bak in 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Per portie: Energie 500 kcal / eiwit 39 g / vet 18 g / koolhydraten 38 g

 

Tomaten worden gekweekt door Zonnekreek VOF uit Moerstraten

Lees meer