Ovenfriet van knolselderij met limoen-basilicummayonaise

Ingrediƫnten

  • 1 à 2 knolselderij (1,2 kg)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl fijn zeezout
  • 1 ei
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 handje basilicumblaadjes

- Bakplaat met bakpapier
- Staafmixer

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Schil de knolselderij en snijd in 'frieten' van 1 cm. Schep de knolselderij in een kom om met olijfolie en verdeel dit in één laag over de bakplaat. Bestrooi de frieten met zeezout.
  2. Rooster de knolselderijfriet in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Doe intussen het ei in de maatbeker. Voeg het limoensap, de mosterd en de olie toe en pureer tot een dikke mayonaise. Voeg de basilicum toe en pureer nog 1 minuut. Breng de mayonaise op smaak met peper en naar wens een beetje zout.
  3. Serveer de knolselderijfriet met de limoen-basilicummayonaise. 

Tip: Lekker met biefstuk, zalmfilet of bij stoofvlees.