Mediterrane roodlofsalade

Ingrediƫnten

  • 350 gram roodlof
  • 1 ei, 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn in water of olie (185 g)
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 1 ciabatta

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Kook het ei in 8 min. hard. Snijd de roodlof in brede repen en de ui in ringen. Verdeel de tonijn in stukjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Klop een dressing van de olie, de azijn en zout en peper naar smaak. Pel en snijd het ei in partjes. Meng de roodlof met de rucola, de ui, de tonijn, het ei en de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met het ciabatta.

Tip: Vervang de tonijn door 100 g gerookte zalmfilet in reepjes of blokjes.

p.p. ± 715 kcal / 42 g eiwit / 25 g vet waarvan 21 g onverzadigd / 80 g koolhydraten

Roodlof worden gekweekt door JHJ Engelen BV uit Sterksel

Lees meer