Marokkaans pompoen stoofpotje

Een dagje geen vlees? Probeer dan dit heerlijke recept met pompoen, in 15 minuten te bereiden en het bevat maar liefst 1150 gram groente! 

Ingrediƫnten

  • 1/2 flespompoen (400g)
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 2 rode uien 
  • 1 paprika
  • 1 zakje/blik black beans (225g)
  • 75g rozijnen
  • 140g couscous 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Maak de pompoen, paprika en de ui schoon en snijd deze in stukjes van 2 bij 2 cm.
  2. Bak de pompoen, ui en de paprika op middelhoog vuur tot ze licht bruin zijn. Voeg daarna de mix toe en fruit kort aan. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen toe en laat dit op laag vuur, met deksel op de pan, gaar stoven totdat de pompoen goed is (zacht bij prikken).
  3. Bereid 140g couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (zonder zout).
  4. Voeg op het laatst de (uitgelekte) zwarte bonen toe en laat deze nog eens 2 minuten mee sudderen.

Serveertip: Voeg eventueel 2 eetlepels magere kwark & een handje verse koriander toe.