Luxe witlof roodlof salade

Wil jij ook eens een spectaculaire salade op tafel zetten. Probeer dan eens deze luxe lof salade. Je kunt het recept maken door de beschrijving te volgen of het filmpje te bekijken waarin aspirant chef Tim van de Griend laat zien hoe hij het maakt.

Ingrediƫnten

Ingrediënten (4 personen)

Voor de salade:

  • 1 witlof
  • 1 roodlof
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper & zout
  • Limoenzest

Voor de walnoot crumble:

  • 80 gr walnoten
  • 25 gr koekjes (sprits)
  • 10 gr olijfolie

Voor de vinaigrette van daslook & wei:

  • 300 gr yoghurt
  • 40 gr boter
  • Zout
  • Daslook olie

Overig:

  • Daslook poeder
  • Dille topjes

Print dit recept

Bereiden

Bereidingswijze

Breek van de witlof 4 mooie bladeren af die je mooi bij snijd tot een strak bootje om de salade straks in te doen. Snijd het overige van de witlof in fijne reepjes. Doe dit ook met de roodlof. Maak dit op smaak met mayonaise, limoenzest, peper en zout.

Rooster wat walnoten voor 10 min op 160 graden in de oven, laat deze even afkoelen en draai kort in de blender met de koek, olijfolie en een snufje zout.

Voor de vinaigrette gaan we eerst de wei scheiden uit de yoghurt door de yoghurt te verwarmen. Je ziet de yoghurt dan gescheiden worden, het vocht noem je de wei. Deze scheid je doormiddel van een doek. Het vocht loopt door de doek heen, waardoor overige ingrediënten achterblijven in de doek.

Staaf de wei op met de boter en zout. Schep hier wat schuim van af en doe dit in een bakje en giet hierop wat daslook olie.

Meng dit niet te veel anders word de gehele saus groen. Daarom dus een beetje voorzichtig doorroeren.

Opmaak

Leg wat walnoot crumble op een bord. Doe de aangemaakte salade in het witlof scheutje en leg deze op de walnoot crumble.Garneer af met dille topjes, schep de vinaigrette er voor en poeder af met wat daslook poeder.

Smakelijk!