Lauwwarme Spaanse salade met Ibérico ham en hazelnoten

Ingrediënten

750 gr witte asperges

150 gr Ibérico ham

75 gr rucola

2 takjes tijm

olijfolie

2 el balsamicoazijn

1 el honing

50 gr hazelnoten

peper en zout

Print dit recept

Bereiden

Schil de asperges, snijd 2 cm van de harde onderkant af en halveer ze over de lengte. Hak de tijmblaadjes fi jn en meng met twee eetlepels olijfolie, peper en zout.

Smeer de gehalveerde asperges in met de tijmolie en grill ze 3 minuten per kant in een grillpan.

Rooster de hazelnoten goudbruin in een koekenpan en hak ze grof.

Meng voor de dressing 2 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el honing, peper en zout.

Serveer de gegrilde asperges met de rucola en Ibérico ham en garneer met de dressing en de hazelnoten