Knolselderijstamppot met pancettaspekjes en rucola

Ingrediƫnten

  • 1 à 2 knolselderij (1,2 kg)
  • 1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 200 g pancetta (dikke plak) in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml melk
  • 75 g rucola
  • 75 g zwarte olijven zonder pit, grofgehakt

- stamper

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de knolselderij en snijd deze in stukken gelijk in grootte aan de aardappelstukken. Kook de knolselderij met de aardappel in 20 minuten gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook in 4 minuten, tot deze knapperig is. Verwarm de melk.
  3. Giet de knolselderij met de aardappel af. Schenk de melk in de pan en stamp het geheel tot een smeuïge stamppot. 
  4. Schep de rucola met de olijven, de pancetta en peper naar smaak door de stamppot en schep op 4 borden.

Tip: Voeg voor een extra mediterrane smaak ook gesneden zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten toe aan de stamppot.

Weetje: Knolselderij geeft de stamppot een zachtzoete smaak!