Knolselderij soep

Ingrediƫnten

  • 1 bol knoflook
  • 500 g. knolselderij
  • 800 ml. bouillon
  • 1 eetl. bieslook
  • 2 el. olijfolie
  • Klontje boter
  • 1 bol knoflook
  • 500 g. knolselderij
  • 800 ml. bouillon
  • 1 eetl. bieslook
  • 2 el. olijfolie
  • Klontje boter

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak de bol knoflook samen met het klontje boter in een stuk aluminiumfolie.
  3. Snij de knolselderij in plakken en snij de schil eraf.
  4. Snij de knolselderij in blokjes en bak ze in een grote pan met olijfolie 4 minuten aan.
  5. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de knolselderij in de bouillon koken totdat hij gaar is.
  7. Haal de knoflook uit de oven, snijd het kapje eraf en druk de tenen uit boven een bakje.
  8. Voeg de knoflook toe aan de bouillon met knolselderij en pureer dit tot een glad soepje.
  9. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte bieslook.
     

Knolselderij worden gekweekt door Brooker Tuinbouwbedrijf uit VENLO

Lees meer