Knolselderij gratin

Ingrediƫnten

  • 350 g. aardappels
  • 250 g. knolselderij
  • 200 ml. room
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 g. gruyere
  • 50 g. walnoten
  • 2 eetl. gehakte bladselderij

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de knolselderij en aardappels en snij ze in plakken.
  3. Laat de knolselderij een aardappels gedurende 5 min. koken.
  4. Giet ze af en laat ze droog stomen in een vergiet.
  5. Meng de room, knoflook, peper en zout en de helft van de kaas.
  6. Leg de plakken knolselderij en aardappels in een ingevette ovenschaal en giet het roommengsel eroverheen.
  7. Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en dek hem af met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschotel voor 40 min. in de oven en haal de laatste 5 minuten het folie eraf.
  9. Verdeel de walnoten over de schoten en garneer de ovenschotel met grofgehakte bladselderij.
     

Knolselderij worden gekweekt door Tuinbouwbedrijf Berden BV uit Venlo

Lees meer