Gegrilde asperge salade met gerookte zalm

Marylin (https://marilynamaterasu.nl/)was een van de gelukkigen die de aspergebox van het Asperge Centrum, waar Van Eigen Bodem onderdeel van is, mocht ontvangen. Zij maakte hier deze vrolijke salade met gegrilde asperges en gerookte zalm van, die perfect past in dit seizoen.

Recept

  • Aantal personen: 4
  • Soort gerecht: Salade
  • Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediƫnten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram witte en/of groene asperges

  • 200 gram gemengde sla

  • 4 plakjes gerookte zalm

  • 2 eieren

  • 8 radijsjes

  • 10 kappertjes

  • 6 bieslook stengels

  • 20 gram boter

  • 4 el olijfolie

  • Zout en zwarte peper naar smaak

 

Frambozen- citroen dressing:

  • 3 el olijfolie

  • 6 frambozen (vers of bevroren)

  • 2 el water

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 el citroensap

  • 1 tl honing

  • Zout & zwarte peper naar smaak

Print dit recept

Bereiden

  1. Was de asperges onder koud stromend kraanwater. Gebruik een dunschiller om de harde buitenkant te verwijderen. Leg de asperge op een snijplank. Schil de asperges van boven, ongeveer 2 cm van de kop, naar beneden rondom. Het is belangrijk om het zorgvuldig te doen, anders worden ze namelijk draderig en dat is echt niet lekker. Daarna zet je een grote pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, doe je de asperges erin met (eventueel ) klontje boter. Dan laat je ze 10 minuten koken. Vervolgens doe je het vuur uit en laat je de asperges met deksel op de pan nog 10 minuten nagaren.
  2. Zet een kleine pan met water op het vuur en dan laat je het koken. Zodra het gekookt is, doe je de 2 eieren erin en dan laat je ze 8 minuten koken. Zet de pan met eieren vervolgens onder koude stromend kraanwater om ze af te laten schrikken. Daarna pel je ze en snijd elk ei in 4 parten.
  3. Maak een mengsel van 4 el olijfolie (je kan natuurlijk meer olijfolie toevoegen ) met zout en peper naar smaak. Smeer elk asperge een beetje met olijfoliemengsel en leg ze op een voorverwarmde grill. Keer ze af en toe. Gril de asperge 5 minuten. De gegrilde asperge snijd je vervolgens in 3 delen schuin.
  4. Bereid de dressing door de frambozen fijn te prakken en te vermengen met 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 2 el water, 1 el citroensap, 1 tl honing en zout & peper naar smaak.
  5. Snijd de bieslook stengels fijn en de radijsjes in 4 parten. De 4 plakken gerookte zalm snijd je in de lengte in 2 helften en rol je ze op.
  6. Vervolgens verdeel je over de 4 borden gemengde sla met bovenop de gegrilde asperge stukjes, zalmrolletjes, ei-partjes, radijs partjes, kappertjes. Dan sprenkel je vervolgens de frambozen-citroen dressing over de salade van de 4 borden en als laatste de fijngehakte bieslook stengels toevoegen. Eet smakelijk!

Serveertip: ook lekker met stokbrood.

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

Salade van gegrilde groene en/of witte asperges. Maak dit heerlijke zonnig asperge recept met asperges van de barbecue. Ideaal als bijgerecht of als hoofdmaaltijd bij het avondeten. Lekkere groenten van de  bq. O.a. met sla, zalm, eieren, radijsje en meer. Beijk de website voor het recept. #vaneigenbodem #asperges #bbq #barbecue #groenten.