Japanse asperges

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 100 g taugé 
  • 4 tomaten 
  • sojaolie
  • 8 gamba’s 
  • ½ bosje peterselie
  • 2 takjes dille
  • ½ citroen
  • 2 dl sojasaus 
  • 2 dl rijstwijn 
  • witte peper

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de asperges en snijd de stengels in schuine plakjes.
  2. Maak de uien schoon en hak ze in grote blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in reepjes.
  3. Pel intussen de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze in kokend water te houden tot het velletje loslaat. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. Verhit wat sojaolie in een pan en bak de groenten gaar. Roer de massa regelmatig om, voeg vervolgens de tomaten toe en als laatste de tauge.
  5. Spoel de gamba’s goed schoon. Spoel de peterselie schoon, verwijder droge bruine blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak fijn.
  6. Verhit wat boter en sojasaus in een pan, voeg er de dille bij en bak er de gamba’s in. Wanneer de schaal rozig verkleurd is, zijn de gamba’s gaar. Strooi er dan de peterselie over en rol de gamba’s enkele seconden door de pan.
  7. Verwarm de sojasaus met de rijstwijn. Verdeel de warme groentesalade over de borden, leg er gamba’s bij en schep er de saus over.