Hele knolselderij uit de oven met rucolapesto

Ingrediƫnten

  • 1 knolselderij
  • 10 g salie
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Voor de rucolapesto:

  • 100 g rucola
  • 40 ml extra vierge olijfolie
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 g pijnboompitten

Extra:

  • aluminiumfolie

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de boven- en onderkant van de knolselderij en verwijder de schil. Leg twee vellen aluminiumfolie over elkaar heen en plaats hierop de knolselderij. Verdeel de salie samen met 2 el olijfolie over de knolselderij, breng op smaak met zout en peper. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht en plaats de verpakte knolselderij 75 minuten in de oven.
  2. Blend voor de pesto alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de Parmezaanse kaas, in een keukenmachine. Giet terwijl de pesto gemalen wordt de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en meng nogmaals.
  3. Haal de knolselderij uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en verdeel de rucolapesto over de knolselderij. Snijd de knolselderij aan tafel in dunne plakken.