Hele bloemkool uit de oven met chimichurri en geroosterde groenten

Deze hele bloemkool Van Eigen Bodem uit de oven is heerlijk en een echte eyecatcher! De geroosterde smaak combineert heel fijn met de smaakvolle chimichurri en verschillende geroosterde groenten. Een waar groente feestje!

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 200 gram champignons
  • 20-30 kleine trostomaten

Voor de chimichurri

  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel oregano

 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Snijd het blad en de steelaanzet van de bloemkool, maar houd de bloemkool in zijn geheel. Was deze vervolgens en dep goed droog.
  2. Voor de chimichurri pureer je alle ingrediënten met een staafmixer. Je kunt de knoflook, sjalot, peterselie en rode peper ook heel fijn snijden en mengen met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Beleg een grote ovenschaal met bakpapier of smeer deze in met olijfolie. Leg de bloemkool in de schaal en besmeer deze met de chimichurri. Houd wat chimichurri achter om te serveren.
  4. Plaats de bloemkool voor een uur in de oven. Controleer na een half uur of de bloemkool niet te snel verkleurt. In dit geval kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.
  5. Spoel de zoete aardappelen en champignons goed af. Halveer de champignons en snijd de zoete aardappelen in evengrote stukken.
  6. Leg de zoete aardappel, champignons en de trostomaten bij de bloemkool in de ovenschaal als deze nog een half uur te gaan heeft. Besprenkel met wat olijfolie.
  7. Serveer groenten met de overgebleven chimichurri.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden.