Hartige taart met spruiten, zoete aardappel en walnoten

Ingrediƫnten

  • 250 g spruitjes
  • 250 g zoete aardappel
  • 100 g walnoten
  • 4 eieren
  • 100 g ricotta
  • 10 g tijm
  • zout en peper

Voor de bodem:

  • 300 g bloem
  • 100 g havervlokken
  • 200 g boter
  • 6 el lijnzaad
  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout

Extra:

  • taartvorm (24 cm)
  • bakparels

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met havervlokken, boter, lijnzaad, ei en een mespuntje zout. Druk dit mengsel in een medium taartvorm. Bak de bodem vervolgens 10 minuten met de bakparels als blinde vulling. Bak de bodem daarna nog 5 minuten normaal in de oven. Haal uit de oven en zet apart. Zet de oven nog niet uit.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de walnoten, terwijl je deze constant in beweging houdt. Haal de walnoten uit de pan en laat afkoelen.
  3. Verwijder de onderkant van de spruiten en halveer de spruiten. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes in het formaal van een dobbelsteen. Verdeel de groenten over de bodem.
  4. Klop de eieren in een kom met de ricotta en tijm en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groenten en plaats de hartige taart nog 25 minuten in de oven. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 minuten afkoelen, snijd in punten en serveer met een groene salade.

Tip!

Heb je geen bakparels in huis? Geen paniek, je kan ook prima gedroogde- bonen of rijst gebruiken om de vulling blind mee te bakken. Leg dan wel een vel bakpapier tussen de taartbodem en de vulling zodat het niet aan elkaar gaat plakken of afgeeft aan de bodem.