Gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

Ingrediƫnten

Ingrediënten
Voor 2 personen

  • 1 bol venkel
  • 1 perssinaasappel
  • 100 gram feta (optioneel)
  • 100 gram gele rijst
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram granaatappelpitjes

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij het kontje van de venkel en haal de bladen uit elkaar.
  3. Verhit olie in een grote pan en roerbak de venkel gedurende 5 minuten. Voeg het sap van de sinaasappel toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Doe de gele rijst met de rozijnen in een pan en kook de rijst (samen met de rozijnen) circa 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de hazelnoten met de honing, spreid uit over een bakplaat en karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de gekaramelliseerde hazelnoten afkoelen en hak daarna grof.
  7. Verdeel de rijst over de borden, leg hier de gestoofde venkel naast en garneer met verse granaatappelpitjes, gekruimelde feta en de gekaramelliseerde hazelnoten.