Gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst

Ingrediƫnten

Ingrediënten
Voor 2 personen

  • 1 bol venkel
  • 1 perssinaasappel
  • 100 gram feta (optioneel)
  • 100 gram gele rijst
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram granaatappelpitjes

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij het kontje van de venkel en haal de bladen uit elkaar.
  3. Verhit olie in een grote pan en roerbak de venkel gedurende 5 minuten. Voeg het sap van de sinaasappel toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Doe de gele rijst met de rozijnen in een pan en kook de rijst (samen met de rozijnen) circa 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de hazelnoten met de honing, spreid uit over een bakplaat en karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de gekaramelliseerde hazelnoten afkoelen en hak daarna grof.
  7. Verdeel de rijst over de borden, leg hier de gestoofde venkel naast en garneer met verse granaatappelpitjes, gekruimelde feta en de gekaramelliseerde hazelnoten.

Venkel   recept

De Hippe Vegatariër

Van Eigen Bodem en Isabel Boerdam, oprichter van het bekende groene foodblog De Hippe Vegetariër en van het youtube kanaal VEGGIE, bundelen de krachten om Nederland nu écht aan de groenten te krijgen. Dat we gemiddeld slechts 137 gram per dag eten, in plaats van de aanbevolen 250 gram, daar snappen we natuurlijk helemaal niets van. Tijd om onze kleurrijke, verrassende en smaakvolle groentekeuken echt in de schijnwerpers te zetten!

Isabel geeft je maandelijks recept-inspiratie: een groentegerecht met één seizoensgroente als basis, handige 1-minuut-filmpjes waarin je ontdekt hoe je een heerlijk gerecht op tafel tovert in minder dan 20 minuten.

Meer weten over de Hippe Vegatariër? Klik hier