Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

Recept

  • Aantal personen: 2
  • Soort gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 min.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram risotto rijst
  • ½ bouillonblokje, opgelost in 0,5 liter water
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram paddenstoelenmix, in reepjes
  • 50 gram walnoten
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier en plaats ze voor 30 minuten in de oven of tot ze flinke zwarte randjes krijgen. Dit is niet erg, want de velletjes gaan we verwijderen.
  3. Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze eerst een minuut of twee afkoelen. Leg ze vervolgens in een kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.
  4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor een minuut.
  5. Voeg de rijst en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.
  6. Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze opgelost is, voeg je de andere helft toe.
  7. Als de paprika’s genoeg afgekoeld zijn, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  8. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde paprika erdoorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  9. Verdeel over twee borden en kruimel de walnoten eroverheen.

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

Deze risotto met geroosterde paprika is heerlijk! Probeer nu dit makkelijke vegetarische recept voor paprika risotto met paddenstoelen en walnotencrunch.