Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

2 sjalotjes, fijngesneden

1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram risotto rijst
½ bouillonblokje, opgelost in 0,5 liter water
2 rode paprika’s
100 gram paddenstoelenmix, in reepjes
50 gram walnoten
zout en peper naar smaak
olijfolie om in te bakken

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier en
plaats ze voor 30 minuten in de oven of tot ze flinke zwarte randjes krijgen. Dit is niet erg, want
de velletjes gaan we verwijderen.
3. Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze eerst een minuut of twee afkoelen. Leg ze vervolgens in een
kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor een
minuut.
5. Voeg de rijst en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.
6. Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze opgelost is, voeg je de andere helft toe.
7. Als de paprika’s genoeg afgekoeld zijn, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het
vruchtvlees in reepjes.
8. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde
paprika erdoorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
9. Verdeel over twee borden en kruimel de walnoten eroverheen.