Geroosterde oerknol-steak met tomaatjes en gorgonzola

De Oerknolselderij, een exclusief knolselderij ras, heeft meer smaak en is herkenbaar aan de lichte rode ringen bovenop de knol. Wil je hier wat lekkers mee maken. Probeer dan eens dit recept uit. 

 

Ingrediƫnten

1 oerknol (of een knolselderij)
4 el olijfolie
3 takjes tijm
250 g cherrytomaatjes
2 el pijnboompitten
150 g gorgonzola, in stukjes
zout en peper naar smaak

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de oerknol en snijd in plakken van 1,5 centimeter dik.
  2. Leg de oerknolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, tijm, zout en peper naar smaak.
  3. Rooster de oerknol in de oven op 200 graden Celsius in circa 30 minuten bruin en gaar.
  4. Leg de laatste 10 minuten de tomaatjes tussen de oerknol.
  5. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  6. Leg de oerknol-steaks op 4 borden. Verdeel de tomaatjes en de gorgonzola erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.

Tip Serveer de knolselderijsteaks als vegetarisch hoofdgerecht met pastinaakstamppot. Ook lekker als bijgerecht met gebakken biefstuk, kipfilet of zalmfilet.

 

Knolselderij worden gekweekt door Tuinbouwbedrijf Berden BV uit Venlo

Lees meer