Gegrilde venkel met dressing

Ingrediƫnten

  • 2 venkelknollen
  • 50 g. gemengde pitten
  • 2 el. pernod
  • 1 el. azijn
  • 2.5 el. olijfolie
  • Peper en zout

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Snij de venkel in de lengte in plakken, zonder de onderkant eraf te snijden zodat de plakken mooi bij elkaar blijven.
  2. Kook de venkel gedurende 1 minuut in een pan met kokend water, en leg de plakken daarna meteen in koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Meng voor de dressing de pernod met azijn en peper en zout.
  4. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe terwijl je de dressing blijft kloppen.
  5. Zet voor de pitjes een droge pan op het vuur en rooster de pitjes goudbruin.
  6. Zet een grillpan op hoog vuur en smeer hem in met olie.
  7. Grill de plakken venkel aan beide kanten tot ze een mooi grillrandje hebben.
  8. Maak de venkelplakken aan met de dressing en strooi de pitjes eroverheen.

Venkel worden gekweekt door MTS CLAESSENS uit LEUNEN

Lees meer