Gegrilde kipfilet met frisse tomatensalsa

Recept

  • Aantal personen: 2
  • Soort gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes verse of 2 tl gedroogde koriander of munt

Print dit recept

Bereiden

1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in de grillpan in 10 min. goudbruin en gaar.

2. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomaat met de ui, de maïs, het limoensap en de (fijngesneden) koriander- of muntblaadjes. Breng de salsa op smaak met zout en peper.

3. Serveer de gegrilde kipfilet met de salsa.

Tip: lekker met witte rijst of geroosterde maïsbroodjes en knoflooksaus.

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

Zin in een lichte en gezonde maaltijd voor het avondeten? Probeer dan dit makkelijke recept voor gegrilde kipfilet met salsa van tomaten en maïs. Makkelijk en gezond! Combineer bijvoorbeeld met rijst of brood.

Tomaten worden gekweekt door Wim Peters Kwekerijen uit SOMEREN

Lees meer