Gegrilde aubergine met feta

De aubergine is een gezonde vrucht waar je veel gerechten mee kan maken. Door zijn neutrale smaak is de aubergine goed te combineren met diverse ingrediënten.  

Recept

  • Aantal personen: 4
  • Soort gerecht: Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 75 g feta
  • 2 el walnoten
  • 2 el muntblaadjes

Print dit recept

Bereiden

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 2-3 mm. Bestrijk de aubergine met de olijfolie. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  2. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan.
  3. Gril de plakken aubergine in ca. 2 min. per kant bruin en gaar.
  4. Leg ze op een schaal en verkruimel er de feta boven. Bestrooi met de walnoten en blaadjes munt.

Tip: Lekker bij Griekse varkensspiesjes met tzatziki en stokbrood of een gepofte aardappel. Gegrilde aubergine smaakt ook heerlijk op een snee volkoren brood met pesto en geitenkaas.

gegrilde aubergine rolletjes met geitenkaas

Bewaar dit recept op Pinterst
Klik op bewaren op onderstaande afbeelding en bewaar dit recept in één van je borden op Pinterest.

 

Aubergine worden gekweekt door De Linge Aubergine BV uit BEMMEL

Lees meer