De Hippe Vegetariër op Vaneigenbodem.nl

Ingrediënten

  • De Hippe Vegetariër
  • Van Eigen Bodem

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Van Eigen Bodem en Isabel Boerdam, oprichter van het bekende groene foodblog De Hippe Vegetariër, bundelen de krachten om Nederland nu écht aan de groenten te krijgen. Dat we gemiddeld slechts 137 gram per dag eten, in plaats van de aanbevolen 250 gram, daar snappen we natuurlijk helemaal niets van. Tijd om onze kleurrijke, verrassende en smaakvolle groentekeuken echt in de schijnwerpers te zetten!

Het perfecte groenterecept
Van Eigen Bodem weet natuurlijk alles van onze eigen Nederlandse groenten, hoe die groeien en hoe je ze het beste kunt bereiden. Isabel is dé vegetarische foodexpert van Nederland en heeft de groentekeuken tot een kunst verheven. Zij heeft oneindig veel inspiratie om de meest creatieve en lekkere dingen op tafel te zetten met groenten in de hoofdrol. Kortom: samen vormen Van Eigen Bodem en De Hippe Vegetariër het perfecte groenterecept!

Isabel: “Er is een divers aanbod van gangbare groenten in Nederland, je kan hier zo ongelofelijk veel leuke dingen mee maken! Mensen weten alleen nog niet goed genoeg hoe, en daar help ik graag bij. Ik kijk ernaar uit om heel Nederland te verrassen met kleurrijke en bovenal lekkere recepten boordevol groenten.”

 

Non stop groente-inspiratie

Samen zorgen Van Eigen Bodem en De Hippe Vegetariër elke week voor non stop groente-inspiratie. Isabel gaat op bezoek bij de telers Van Eigen Bodem om alles uit te vinden over onze groenten van zaadje tot bord. Ook geeft Isabel je maandelijks recept-inspiratie: een creatief groentegerecht met één seizoensgroente in de hoofdrol, en handige 1-minuut-filmpjes waarin je ontdekt hoe je een heerlijk groentegerecht op tafel tovert in minder dan 20 minuten. Tot slot zal Isabel je maandelijks uitdagen met een speciale Veggie Challenge om het eten van meer groenten leuk en gemakkelijk te maken.


Van Eigen Bodem: “We kijken er enorm naar uit om samen met Isabel de Nederlandse groentekeuken nog beter op de kaart te zetten in Nederland. Onze samenwerking is onderdeel van de missie van Van Eigen Bodem om de Nederlandse consument elke dag opnieuw te inspireren méér groenten te eten. Op naar de 250 gram per dag!”