Crème preisoep

Probeer dit lekkere recept met prei van Brooker!

Ingrediënten

Voor de roux:

  • 40 gram olie of boter
  • 50 gram bloem

Voor de soep:

  • 350 gram gesneden prei
  • 1 liter kippenbouillon
  • scheutje olijfolie of stukje boter
  • scheutje kookroom
  • zout, peper, nootmuskaat

Print dit recept

Bereiden

  1. Maak apart de roux, voor het binden van de soep. Verhit eerst de olie of boter langzaam in de pan en voeg hierna de bloem toe.
  2. Blijf roeren tot de roux rul en glanzend is aan de bovenkant.
  3. Haal de roux van het vuur en laat deze afkoelen, roer de roux af en toe , de bodem kan namelijk nog heet zijn!
  4. Blancheer de prei in een aparte pan en snijd deze vervolgens fijn. Was hierna de prei en laat deze uitlekken.
  5. Bak de prei vervolgens in olie of boter, in een wokpan of steelpan, tot de prei mooi glanst.
  6. Voeg hierna zout, peper en nootmuskaat toe. 
  7. Giet in een aparte pan de hete bouillon bij de afgekoelde roux en roer goed. Laat tijdens het spatelen de gebonden soep ongeveer 5 minuten doorkoken.
  8. Voeg hierna de geblancheerde prei toe aan het mengsel, en doe er een scheutje room bij. Als de prei nog niet op smaak is, dan voeg er nog wat zout, peper of nootmuskaat aan toe!

Prei worden gekweekt door Brooker Tuinbouwbedrijf uit Venlo

Lees meer