Courgette carpaccio op 3 manieren

Ingrediƫnten

Ingrediënten Traditionele carpaccio
Voor de carpaccio
1 courgette
30 gram rucola
een handje pijnboompitten
2 eetlepels edelgistvlokken

Voor de dressing
1 theelepel balsamicoazijn
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel dille
zout en peper naar smaak


Ingrediënten Carpaccio met sojabonen en zeekraal
Voor de carpaccio
1 courgette
4 eetlepels sojabonen
40 gram zeekraal
½ mango, in blokjes

Voor de dressing
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
sap van een halve sinaasappel
sap en rasp van een limoen
zout en peper naar smaakIngrediënten


Ingrediënten Carpaccio met grapefruit en avocado dressing
Voor de carpaccio
1 courgette
40 gram veldsla
1 grapefruit
2 eetlepels granaatappelpitten
2 eetlepels pompoenpitten

Voor de dressing
1 rijpe avocado
1 eetlepel agave siroop
1 teen knoflook
sap van een halve citroen
water om te verdunnen
zout en peper naar smaak

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

Traditionele carpaccio

1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan tot ze verkleuren.
4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
5. Strooi over elk bord een eetlepel edelgistvlokken. Vul aan met de rucola en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.


Carpaccio met sojabonen en zeekraal

1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
3. Kook de sojabonen voor twee minuten.
4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
5. Strooi de sojabonen, zeekraal en mango over beide borden. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.


Carpaccio met grapefruit en avocado dressing

1. Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe aan een blender. Pureer en voeg water toe tot de dressing vloeibaar genoeg is. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Giet de dressing in een grote kom. 
2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
3. Snijd de grapefruit in kleine partjes en verwijder de velletjes.
4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
5. Leg op beide borden een handje veldsla en vul aan met de grapefruit partjes, granaatappelpitten en pompoenpitten. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.